אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרוויח כסף בשוק ההון ✔כסף - מיינדסט לכסף, 2 שיטות להיות עשיר, 2 שיטות לעשות הרבה כסף, במה כדאי לי לעבוד? בחירת הזדמנות עסקית, איך לבחור מקום עבודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨כסף - מיינדסט לכסף, 2 שיטות להיות עשיר, 2 שיטות לעשות הרבה כסף, במה כדאי לי לעבוד? בחירת הזדמנות עסקית, איך לבחור מקום עבודה? שיקולים בבחירת מקום עבודה, איך להיות מסוגל לעשות הרבה כסף? איך להתעשר? איפה להשקיע את הכסף שלך? הגדלת יכולת ההשתכרות שלך, שיפור היכולת לעשות כסף, להשקיע כסף בבורסה, להשקיע בשוק ההון, הכנסה פסיבית, בחירת מקום עבודה, בחירת מסלול קריירה, אוטומציה ושוק העבודה, מקצועות העתיד, פחד מפיטורים, איך להתכונן לברבור שחור?
וכאן ניתן נקודת מבט למי שרוצה לעשות כסף, במה עליו להתמקד. ובעיקרון יש 2 דברים שבהם יכול להתמקד מי שרוצה לעשות כסף. דבר 1 - הוא להתמקד בלעשות כמה שיותר כסף. דבר 2 - הוא להתמקד בהגדלת היכולת שלך לעשות יותר כסף.

ואני אחדד: יש אפשרות אחת להתמקד בלהגדיל את כמות הכסף שיש לך. ויש אפשרות נוספת להגדיל את היכולת שלך להרוויח כסף. ואלו 2 דברים שונים. ואני אסביר את ההבדל ביניהם.

באפשרות הראשונה האדם כל הזמן מתמקד בלהגדיל את כמות הכסף שיש לו. שזה אומר שבפועל האדם עושה פעולות שתכליתן לגרום לכך שיהיה לו יותר כסף באמצעות ביצוע הפעולה שהוא עושה. לדוגמה בן אדם שהולך לעבוד, יהיה לו יותר כסף בזכות העבודה. או לדוגמה בן אדם שמחפש את העבודה שבה הוא ירוויח הכי הרבה כסף, בן אדם כזה עושה את זה, כדי להגדיל את כמות הכסף שיש לו. או לדוגמה להשקיע כסף בבורסה ולהשקיע בשוק ההון, תכלית הפעולות האלו, היא להגדיל את כמות הכסף שלך.

והיתרון של השיטה הזאת שבה האדם מתמקד בכך שיהיה לו כמה שיותר כסף, היא בכך שזה מגדיל את הסיכוי לכך שיהיה לו כסף בפועל. אא"כ הוא יפסיד אותו באיזו השקעה לא נכונה וכיו"ב. ויתרון נוסף של השיטה הזאת, הוא שהשיטה הזאת די פשוטה להבנה וליישום. היא בעצם אומרת, תעשה את מה שיכניס לך יותר כסף, תשקיע איפה שיהיה לך יותר כסף.

אבל צריכים לדעת, שהגישה של האדם שמתמקד בלעשות יותר כסף בדרך הנ"ל, יש בה גם חיסרון. והוא, שצריכים לעשות הפרדה בין כמות הכסף שיש לך, לבין היכולת שלך לעשות כסף. כי אלו שני דברים שונים.

ניקח לדוגמה בן אדם שממלא לוטו ובמקרה הוא גם זכה בלוטו. עכשיו, נניח שיקרה משהו בלתי צפוי והוא יפסיד את כל הכסף שלו. עכשיו נשאל, האם זה שהיה לו X מיליונים בבנק, האם זה מגדיל את היכולת שלו כרגע כשאין לו כסף, לעשות את המיליונים האלו מחדש? מה היכולת של אותו האדם להרוויח כסף?

והתשובה היא, שזה שיש לך הרבה כסף, זה לא בהכרח מגדיל את היכולת שלך להרוויח כסף. כגון לדוגמה כנ"ל, אם זכית בלוטו, זה לא אומר שהיכולת שלך לעשות כסף גדלה. אומנם יש לך יותר כסף, אבל היכולת שלך לעשות כסף, לא בהכרח גדלה.

עכשיו ניתן דוגמה נוספת. נניח בן אדם שמשקיע כסף בבורסה ועושה כסף, הרבה כסף. ונניח שיקרה משהו בלתי צפוי והוא יפסיד את הכסף שלו. מה היכולת של אותו האדם לעשות כסף חדש מ 0? מה היכולת של האדם להרוויח כסף? תשובה: לא בטוח שיש לאותו משקיע בבורסה, את היכולת לעשות הרבה כסף, כרגע, כשאין לו כסף.

וניתן דוגמה נוספת. נניח שני אנשים, אחד עובד במשכורת חודשית של 30 אלף כל חודש, בתור סבל שמעביר דירות. האדם השני לעומתו, עובד במשכורת חודשית של 15 אלף בחודש, בתור מתכנת מחשבים מתחיל. עכשיו, נניח שאחרי שנה של עבודה, פיטרו את שניהם, ונניח שעכשיו שניהם מחפשים עבודה. עכשיו נשאל, מי היכולת שלו לעשות כסף, גדלה במהלך שנת העבודה שלו? תשובה: של המתכנת מתחיל. כי במהלך השנה הוא כנראה למד דברים חדשים וכיום השווי שלו בשוק העבודה, גדול משל אותו אדם שעבד בתור מעביר דירות, שכרגע אולי כבר בכלל לא צריך אותו, כי הוא התבגר, או כי כבר חלק משוק העבודה שלו, עבר לאוטומציה ממוחשבת כלשהי וכיו"ב.

במילים אחרות, יש מיינדסט לכסף שאומר, במקום להתמקד בכמה כסף יש לך, תתמקד בכמה כסף אתה מסוגל לעשות בכמה שפחות מאמץ. דהיינו, אל תנסה להתמקד רק ובעיקר בכך שיהיה לך כמה שיותר כסף בפועל, אלא תתמקד בלהגדיל את היכולת שלך לעשות כסף.

שזה אומר, שברגע שיש לך הזדמנות עסקית, תנסה לבחון אותה, לא רק דרך כמה כסף אולי תרוויח כאן, אלא גם דרך השאלה, האם ואיך וכמה ההזדמנות העסקית הזאת מגדילה את היכולת שלך לעשות עוד כסף כבן אדם, בלי קשר לכמה כסף שהיא תכניס לך או תפסיד לך בפועל.

דהיינו, נניח לדוגמה שיש לך כמה אפשרויות בחירה, היכן לעבוד. שאל את עצמך, באיזה מקום היכולת שלך לעשות יותר כסף לשעה, היכולת שלך לעשות כסף חודשי, לעשות כסף בכמה שפחות מאמץ, באיזה מקום עבודה היכולת הזאת שלך תגדל? היכן ובאיזה מקום עבודה, השווי שלך בשוק, יגדל? באיזה מסלול קריירה בעוד כמה שנים תוכל להרוויח בשעה, מה שמישהו אחר מרוויח בחודש עבודה שלם?

כי אם אתה רוצה להגדיל את ההון שלך ולעשות יותר כסף, מומלץ לך לא רק לחשוב על איך כרגע אתה גורם לכך שיהיה לך יותר כסף בבנק, אלא כדאי לך לחשוב גם על איך אתה מגדיל את היכולת שלך לעשות כסף בעתיד.

כי הכל יכול לקרות. ויכול להיות ששוק ההון ושהבורסה תיפול ויכול להיות שתעשה טעות אנוש ושתפסיד הרבה כסף. ויכול להיות שיפטרו אותך מסיבות שונות ויכול להיות מיתון ומשבר כלכלי. ויכולה להיות קורונה או מלחמה כלשהי. ויכול לקרות אסון כלשהו.

ובאופן כללי, העולם עובר לאוטומציה של כל מה שאפשר. דהיינו, המחשבים והרובוטים מחליפים את בני האדם. וברמת העיקרון, כל דבר שרובוט יכול לעשות אותו, בסוף הרובוט יעשה אותו במקום הבן אדם. וזה רק עניין של זמן, עד שיותר ויותר אנשים יאבדו את מקומות העבודה שלהם, לטובות רובוטים ומחשבים.

וזה תלוי בעד כמה העבודה שלך קשה לביצוע, באמצעות רובוט. וככל שיותר קל להסביר למחשב מה אתה עושה וככל שהעבודה שלך פחות מורכבת, ככה גדל הסיכוי שלך לאבד את העבודה שלך לטובת רובוט, שאין לו טעויות אנוש ושהוא לא לוקח חופשת מחלה ושהוא עובד 24 שעות ביום בלי להתעייף.

ובעתיד תהיה עבודה, רק למי שהוא יותר חכם מהמחשב. דהיינו, רק מי שעוסק בלגרום למחשבים להחליף בני אדם, רק לו תהיה עבודה. כי כל מקצועות העתיד, יעסקו באיך הרובוטים והמחשבים יכולים להחליף את בני האדם. וככל שתהיה יותר חכם, כך יש לך יותר סיכוי שהמחשב לא יוכל לפטר אותך.

ולכן המיינדסט היותר נכון לכסף, הוא לחשוב על הגדלת היכולת שלך לעשות כסף בעתיד. דהיינו, תשאל את עצמך איך אני מגדיל את השווי של השעה שלי, איך אני מגדיל את השווי של החודשית שלי, איך אני מגדיל את השווי שלי.

כי בסוף בחודש יש X שעות עבודה אפשריות. ותנסה להבין, איך אתה במספר יותר קטן של שעות, יכול לעשות הרבה יותר כסף.

וכל עסק וכל הזדמנות עסקית שאתה בוחן אותה, אל תבחן אותה רק דרך הסיכוי שלה לגרום לך לעשות יותר כסף בטווח הקצר, אלא גם דרך היכולת שלה להגדיל את היכולת שלך לעשות הרבה יותר כסף בעתיד.

והשקעה בשוק ההון, היא לדוגמה לא ממש מגדילה את היכולת שלך לעשות הרבה יותר כסף בעתיד. דהיינו, עקומת הלמידה היא לא גבוה לאורך זמן. כי יש בהתחלה עקומת למידה אולי קצת גדולה, דהיינו, שאולי צריכים ללמוד קצת מידע בסיסי כזה או אחר כדי לנסות לעשות כסף בבורסה, אבל לאורך זמן בדרך כלל עקומת הלמידה יורדת. דהיינו, לא צריכים ללמוד יותר מידי מידע חדש.

ואני אדייק, גם אם כל הזמן צריכים לנתח מידע חדש, כגון לדוגמה דוחות כספיים של חברות, הרי שהמידע הזה ברובו הוא חד פעמי ביכולת להשתמש בו. כי ניתוח המידע של חברה X, הוא לא מגדיל את היכולת שלך לעשות כסף בעתיד, בניתוח של חברות אחרות.

וגם אם מה שאני אומר לא מדויק במאה אחוז, אני מנסה לומר שצריכים לבחון את הדרך לעשות כסף, גם דרך כמות הלמידה והמחקר שמצריכה השיטה. וגם את סוגי המידע צריך לחלק, בין לימוד מידע שמשמש אותך לצורך זמני בלבד של מה שאתה צריך באותו הרגע, כגון הסבל שמעביר דירות, שצריך בכל פעם מחדש לנסות להבין איך להוריד את המקרר מהבית למעלית, ושגם הוא צובר ידע וניסיון עם הזמן, לבין מי שהעבודה שלו דורשת המון מחקר, שלאורך העבודה, כל מחקר מבוסס על המחקר הקודם.

דהיינו, תשאף לכך שהעבודה שלך תדרוש תהליך רצוף של המון למידה. ולא סתם למידה, אלא למידה של הקדמות, שכל אחת מהן מקדמת אותך אל השלב הבא שלך בשוק העבודה. דהיינו, שאתה צובר מידע, שישמש אותך לאורך זמן גם בעתיד ולא רק מידע חד פעמי. למרות שבפועל, כנ"ל, גם מי שעוסק בניקיון רצפה, צובר מידע שיעזור לו לאורך זמן, באיך לנקות את הרצפה. אבל ברמת העיקרון כמות המידע שנצברת שמגדילה את השווי שוק שלך, היא שונה ממקצוע למקצוע.

כי בסוף, לאורך זמן, כדי לעשות כסף, הרבה כסף ולא רק 10% תשואה בממוצע בשוק ההון וכיו"ב, לשם כך צריכים להגדיל את הביקוש שלך ביחס להיצע שלך. דהיינו, להגדיל את היכולת שלך לייצר ערך אמיתי לאנשים אמיתיים שירצו לתת לך כסף בתמורה למה שאתה יודע לספק להם.

דהיינו, אם כל יום תשאל את עצמך, איך אני מגדיל את היכולת שלי לספק ערך לעולם, ערך שאנשים בעולם צריכים, ערך שאין הרבה אנשים שיכולים לספק אותו, ערך שכמה שיותר אנשים צריכים אותו ושכמה שפחות אנשים יכולים לספק אותו, אם תשאל את עצמך את השאלה הזאת, ותפעל להגדיל את היכולת שלך לספק לעולם ערך, הרי שלאורך זמן אתה מגדיל את היתרון התחרותי שלך על פני כל שאר האנשים ולאורך זמן, תעשה הרבה יותר כסף מכך אחד אחר.

לסיכום: אל תתמקד רק בלעשות כסף, אלא גם ובעיקר באיך להגדיל את היכולת שלך לעשות הרבה מאוד כסף, גם אם יקרה אסון, גם אם תאבד את הכל, גם אם תעבור מדינה, גם אם לא תדע את השפה, גם אם יקרה ברבור שחור וכולי.

ומי שייקח את זה עוד כמה צעדים קדימה, יגיע לשאלה של איך להגדיל את היכולת להרגיש טוב, גם בלי להיות תלוי בכסף. שזה כמובן תלוי בפיתוח השכל, בהבנת הרצון וכולי. וזה כבר עניין אחר...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
סודות העושר האם לקנות דירה או לשכור דירה? רכישת נדלן להשקעה האם כסף יעשה אותך מאושר? לא רוצה את הכסף שלך המרוץ לדירה סוגים של מקורות הכנסה פסיבית רעיונות להכנסה פסיבית להתעשר בגדול לעשות כסף בסטארטאפ האם אפשר להרוויח כסף בלי לעבוד קשה? איך לנהל כסף? ירידות בבורסה כסף מקורסים האם אתה יודע כמה כסף מתגלגל בשוק? לעשות כסף בהשקעה תזרים עסקאות בשוק הנדלן כסף במהירות לשנוא את הכסף בתכלית השנאה סוף למרדף אחרי הכסף נדלן מניב השקעה בשיווק לטווח קצר איך להתחיל להשקיע כסף? ליצור מקור הכנסה פסיבית סגולות להתעשר למה הוא חייב כסף? לתת ערך בתמורה לכסף מרגיש בנוח לבקש כסף להפוך ידע לכסף איך לעשות כסף בלי ללמוד? מחזור משכנתא חוסך כסף להרוויח כסף בלי להתאמץ יכולת להרוויח כסף לעשות כסף מלייצר זבל סיכון בהשקעות למה לא קל לעשות כסף מהיר? לעשות כסף בנדלן משרדים להשקעה לבזבז כסף יגרום לך להתעשר לבחור מקצוע לפי הכסף להיכנס לבורסה לעשות כסף בתור עצמאי כסף יעשה אותך מאושר מחיר דירה איך לא לעשות כסף בלי להתאמץ? רכישת נדלן מסחרי לעבוד לא בשביל הכסף אין לי כסף האם אפשרי לעשות כסף? איך להתעשר אם אני עצלן? עסקאות נדלן כסף באינטרנט ללא השקעה השקעות ב AI להשקיע את הכסף לרכוש דירה בפריסייל יצירת הכנסה לעשות כסף קל ומהיר להתעשר גם בתור שכיר רכישת דירה להשקעה בפרויקט דירה בהנחה היא רוצה אותו בגלל הכסף השקעה סולידית רצון לכסף כנכות שכנוע כסף כל הנשים רוצות רק כסף צפי הכנסות להשקיע כסף בבורסה למה קשה לעשות כסף? היצע וביקוש בשוק הנדלן לעשות כסף בהשקעה במניות סיכוי סיכון בהשקעות כסף קונה את הכל האם אפשר להיות מאושר בלי כסף? איך להרוויח כסף? לעשות כסף גם בלי תואר אקדמי אושר וכסף לשלם לך יותר כסף כמה כסף אתה יכול לסכן? כסף פנוי להשקעה לעשות כסף בלי תואר אקדמי רכישת דירה יד 2 לעשות כסף בבורסה השקעה עסקית ייצור הכנסה פסיבית חברת השקעות ההפרש בין ההכנסות לבין ההוצאות כמה כסף יהיה לך? דרכים לרדוף אחרי כסף איך מרוויחים כסף? כמה כסף אתה רוצה? הכנסות לא לאבד את משמעות הכסף פחד לחיות בלי כסף שיטות להתעשר האם אפשר לעשות כסף בקלות? לקנות דירה או להשקיע בשוק ההון איך להתעשר מהר? איך לעשות כסף בלי לעבוד? להרוויח כסף קל להרוויח כסף בקלות לעשות כסף מהרעיון שלך עוד נושאים ...
האתר Money.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, מאמן להצלחה בעסקים, אימון לכסף בנושא להרוויח כסף בשוק ההון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Money.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7383 שניות - עכשיו 07_09_2026 השעה 04:48:06 - wesi21