הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=2855
כסף, לצאת מהמינוס בבנק, לצאת מחובות כספיים, משבר כספי, שופינג, התמכרות לקניות, בעיות כספיות, אוברדראפט, יציאה מהמינוס

ובו יתבאר, מה צריך לעשות אדם שנקלע לחובות כספיים ולקשיים כספיים, ונקלע למצב של חובות כספיים ומינוס בבנק. מה עליו לעשות, כדי לצאת מהמינוס בבנק, וכדי לצאת מחובות כספיים כאלו ואחרים?

והעניין הוא, כי כדי לצאת ממינוס בבנק וכדי להתמודד עם חובות כספיים, לשם כך צריך האדם לעשות שני שינויים בחייו. כאשר, שינוי אחד הוא שינוי חיצוני, ושינוי אחד הוא שינוי פנימי.

ושינוי חיצוני פירושו, לשנות דברים בעולם הממשי. כגון לדוגמא: להוציא פחות הוצאות מיותרות, לארגן את ההוצאות הכספיות בצורה יותר יעילה, לראות היכן הוא מבזבז משאבים כספיים, ללא צורך. וכיו"ב פעולות ממשיות, שמטרתן היא, הקטנת ההוצאות הכספיות, והגדלת ההכנסות הכספיות.

כי חוב כספי ומשבר כספי ובעיות כספיות נוצרות, כאשר כמות ההכנסות של האדם, קטנה מכמות ההוצאות שלו. או במילים אחרות, כאשר האדם צריך יותר כסף, מאשר כמות הכסף שיש לו, הרי שיש לו בעיה כספית.

וכדי לצאת מבעיה כספית ברמה הממשית, לשם כך האדם צריך להביא את עצמו למצב, שיהיה לו כסף, לפחות לפי כמות ההוצאות שהוא צריך אותן. ואת זה עושים, על ידי הקטנת הוצאות ועל ידי הגדלת הכנסות. והדברים האלו ידועים וברורים, לכל מי שמבין אפילו קצת, איך עובד העולם שלנו וכולי.

ואעפ"כ ולמרות הכל, למרות שכולם מבינים שכדי לצאת מחובות, לשם כך צריך להוציא פחות כסף ולהכניס יותר כסף, ולהתנהל נכון מבחינה כספית, אעפ"כ ולמרות הכל, לא כולם מצליחים להתנהל נכון ברמה הכספית ולצאת מהחובות שלהם, ולהגיע למצב של שפע כלכלי מבחינה כספית, למרות שהם היו רוצים להגיע למצב כזה. והשאלה היא, למה אכן זה המצב?

והתשובה לכך, היא פשוטה מאוד. והיא, שהסיבה לכך שהאדם נמצא בחובות, היא אכן משום שהוא מוציא יותר כסף, מאשר כמות הכסף שהוא מרוויח ומכניס. אבל, הסיבה לכך שהאדם מוציא יותר כסף ממה שהוא מכניס, והסיבה לכך שהאדם לא מתנהל נכון מבחינה כלכלית, היא משום שיש לאדם בעיה רגשית וכל מיני צרכים רגשיים כאלו ואחרים, שהם אלו שאחראים להתנהגות הלא אחראית מבחינה כלכלית, של האדם.

ובעצם זה אומר, שמי שרוצה לצאת מהמינוס, ומי שרוצה לצאת מהאוברדראפט שלו, לשם כך הוא צריך לעשות גם שינוי פנימי, שינוי נפשי, שינוי חשיבה, שהוא זה שיאפשר לו להתנהל נכון מבחינה כלכלית. כי בעיות כלכליות, בד"כ (אך לא תמיד) הן ביטוי של בעיה נפשית כזו או אחרת, שאפשר וצריך לפתור אותה.

ועכשיו נבאר, מהו השורש הנפשי שמתבטא בבעיה החיצונית, של חובות כספיים כאלו ואחרים שהאדם נקלע אליהם. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי חובות כספיים, מהותם היא, חיסרון של כסף. וחובות פירושו, שהאדם מרגיש שהוא חייב משהו ושמשהו חסר לו. ואיזה תהליך נפשי, יצר ויוצר את החובות הכספיים שיש לאדם? תשובה: החובות הנפשיים של האדם.

כי לאדם שיש חובות כספיים, בד"כ יש לו גם המון חובות נפשיים. וחובות נפשיים פירושו, שהאדם מרגיש שהוא חייב ושהוא צריך, המון דברים כאלו ואחרים. כגון לדוגמא, שהאדם מרגיש שהוא חייב לגור במקום מסוים, ושהוא חייב שיהיה לו דבר כזה או אחר, ושהוא חייב שהמציאות תהיה כזו או אחרת, ושהוא חייב שהסביבה שלו תחשוב שיש לו דבר כזה או אחר, ושהוא חייב שהחיים שלו יהיו דווקא בצורה מסוימת.

וככל שהאדם מרגיש שיש יותר דברים שאותם הוא חייב, כך ממילא הוא צריך יותר כסף, וכך ממילא הוא מוציא יותר כסף, וכך ממילא הוא חייב יותר כסף. כי האדם ממלא את החובות הנפשיים שלו, באמצעות החובות הכספיים שלו. לדוגמא: לאדם יש חוב נפשי, שהוא מרגיש שהוא חייב לגור, דווקא בדירה מסוימת במקום מסוים. והחוב הנפשי הזה שיש לאדם, הוא גורם לאדם להרגיש רע עם עצמו, מכך שהוא לא מצליח למלא את החובות הנפשיים שלו כלפי עצמו.

ואז האדם נכנס להתחייבות כספית (משכנתא), כדי להצליח למלא את החוב הנפשי שיש לו. דהיינו, כדי להיפתר מהתחושה שהוא חייב שיהיה לו דבר כזה או אחר. והאדם מנסה לסגור את החובות הנפשיים שלו, דהיינו, לצאת מהתחושה שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר, על ידי זה שהוא נכנס לחובות כספיים, ובאמצעותם הוא רוכש את אותם הדברים שהוא מרגיש שהוא חייב להשיג.

ולכן, למרות שהאדם מבין שהוא רוצה לצאת מהחובות בבנק, אבל האדם לא מוכן להיכנס לחובות נפשיים כאלו ואחרים. ולכן האדם ממשיך להישאר עם חובות בבנק. דהיינו, האדם מעדיף להישאר עם חוב בבנק, ומוכן להיכנס לחוב בבנק, כדי לצאת מהחוב הנפשי שיש לו. שאומר לו, שהוא חייב שהמציאות תהיה דווקא כך ולא אחרת.

וזה בעצם אומר, שמי שרוצה לצאת מחובות כספיים, עליו להכיר בכך, שהחובות הכספיים, מאפשרים לו לצאת מחובות נפשיים. כי באמצעותם, האדם רוכש ומשיג דברים כאלו ואחרים, שהוא מרגיש שהוא חייב להשיג אותם. אלא, שגם החובות הכספיים, גם הם יוצרים חובות נפשיים מסוג אחר וכולי.

ולכן, מי שרוצה לצאת מחובות כספיים, עליו לצאת מהחובות הנפשיים שלו. דהיינו, על האדם לעבור שינוי חשיבה, שיאפשר לו להרגיש יותר טוב מבפנים, בלי להיות תלוי בכך שדווקא יהיה לו דבר כזה או אחר. כי החובות הנפשיים שיש לאדם, הם אלו שמונעים מהאדם לצאת מהחובות הכספיים שלו.

וכדי לצאת מחובות נפשיים, לשם כך האדם צריך לעבור תהליך של מודעות עצמית ושל התבוננות עצמית. והאדם צריך לברר היטב על כל דבר, בפרט על הדברים שעליהם הוא מוציא המון כסף, ולשאול את עצמו, האם באמת אני חייב את הדבר הזה? ולמה אני חושב שאני חייב את הדבר הזה? והאם באמת הדבר הזה, באמת גורם לי להיות יותר מאושר? והאם אני באמת חייב לקנות כרגע, דבר כזה או אחר?

כי יש כאלו שסובלים מהתמכרות לקניות וכל הזמן עושים שופינג, כדי לצאת מהשעמום שיש להם בחיים, וכדי לגרום לעצמם להיות יותר מאושרים. והם מתעלמים מהנפש שלהם, שרוצה דבר יותר טוב, שהוא אושר פנימי, שאינו תלוי בדברים חיצוניים. ולכן, השופינג וההתמכרות לקניות, היא לעולם לא נגמרת. כי הנפש של האדם, אף פעם לא מצליחה להיות מאושרת באמת, מכך שהאדם קונה עוד דבר כזה או אחר.

ויש כאן תהליך נפשי שהאדם צריך לעבור. כי מי שייקח את כל ההוצאות שלו, ועל כל דבר ישאל, האם אני חייב את הדבר הזה או לא חייב את הדבר הזה, מהר מאוד הוא יגלה שהוא לא חייב כמעט שום דבר. כי מבחינה מוחלטת, האדם לא חייב שום דבר. ובכל מקרה בסוף מתים, ולכן האדם גם לא באמת חייב לאכול, כי בכל מקרה האוכל לא מונע ממנו את המוות שבדרך. ומבחינה מוחלטת, האדם לא חייב שום דבר.

אלא, שהאדם גם מבין את זה שהוא לא באמת חייב שום דבר, ואעפ"כ הוא לוקח על עצמו כל מיני חובות נפשיים כאלו ואחרים, שהם יוצרים חובות כספיים. וזה משום, שהחובות הנפשיים שיש לאדם, דהיינו, ההזדהות הרגשית של האדם, עם המחשבה שלו, שאומרת לו שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר, ההזדהות הזאת, יוצרת אצל האדם תחושה של אושר ושל משמעות בחיים. ומי שינסה להרגיש שהוא לא חייב שום דבר, הוא ירגיש שהוא מאבד גם את טעם החיים שלו ואת משמעות החיים שלו.

והאדם, כדי ליהנות מהחיים, וכדי ליהנות מהמשחק של החיים, לשם כך בתת המודע שלו הוא מציב לעצמו מטרות ויעדים כאלו ואחרים. והאדם שוטף לעצמו את המוח שהוא חייב להשיג דבר כזה או אחר. ועכשיו האדם מרגיש רע מכך שאין לו את הדבר, שהוא לא באמת חייב להשיג אותו.

אבל האדם כן מרגיש טוב, מכך שיש לו מטרה לקום בבוקר. ואז האדם גם מכניס את עצמו לחובות כספיים ונכנס למינוס בבנק, כדי לצאת מהחובות הנפשיים שלו, שהם ממלאים אצלו את הצורך שלו, להיפטר מהחוב הנפשי העמוק יותר שלו, שהוא צריך למצוא משמעות לחיים, באמצעות החובות כנ"ל.

ולכן, יש כאן תהליך נפשי פנימי, שהאדם צריך לעבור בצורה מאוד יסודית, עם מי שמכיר את נפש האדם, בצורה מאוד עמוקה. כי טיפול פסיכולוגי / אימון אישי כזה או אחר, יכול ללמד את האדם, איך להיות שמח בחלקו, ואיך לא להוציא הרבה כסף, על מה שהוא לא באמת חייב להוציא כסף. אבל טיפול פסיכולוגי שכזה, לא יכול לעזור לאדם להתמודד עם החסרונות שיש, בכך שהאדם מרגיש שהוא נמצא בסוג של בית כלא, שבו הוא מוגבל להשיג, את כל מה שבא לו להשיג.

כי כאשר האדם קונה רק את מה שהוא באמת חייב לקנות, אז הוא מרגיש סוג של דיכאון, מכך שהוא מוגבל ומכך שהוא לא יכול לקנות את כל מה שהוא רוצה, גם אם הוא לא באמת חייב לקנות את הדבר הזה. ולכן קשה לאדם לחיות באיזון כלכלי. משום...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן